Tatuering och ämnesförfrågningar.

wpid-IMG_20140219_130130.jpgÄr mitt uppe i tentaplugg, men tänkte att jag skulle visa tatueringen jag gjorde igår. Det är den första jag gör. Nu är den inplastad och blodig och så vidare men ja, ni ser ju ändå. Är mycket nöjd.

Sen tänkte jag väl kolla lite vad folk vill läsa om här. Just nu har jag så jävla dålig inspiration och ork, men känner att jag vill komma igång igen och få nya tankar och idéer. Så om ni har något ämne/fråga som ni tycker verkar fett får ni hemskt gärna skriva en kommentar om det.

32 reaktioner till “Tatuering och ämnesförfrågningar.”

 1. Det här är väl en småsak, men jag får krupp på uttrycket ”duktig-flicka-syndrom”. Alltså, män kan också ha ångest över karriär och kärleksliv osv, känna att de måste ha både fint jobb och hög lön och ett lyckat förhållande för att duga (skulle inte ens tro att detta är speciellt ovanligt), men inte fan säger man då att de har ”duktig-pojke-syndrom”!

  Jag förstår att tanken bakom uttrycket ”duktig-flicka-syndrom” är att visa att detta problem ändå har en könsdimension, att män generellt kan komma undan med att vara ”slackers” på ett annat sätt än kvinnor, och att den samlade pressen som läggs på kvinnor blir större dels pga att de har större utseende- och kärleks-hets, dels pga att de ofta måste anstränga sig mer än män för att nå samma framgång i ett yrke. MEN man borde kunna påtala detta utan att använda ett så förminskande uttryck tycker jag.

  Jag har ju kommenterat här tidigare att jag känner stress över min karriär, men då vill jag att folk ska kalla det för ”karriär-ångest” el dyl… Inte säga att jag fått för mig att jag måste vara ”en duktig flicka”. Inte minst för att jag inte är någon jävla flicka utan en kvinna på trettiosju år.

  Plus också att jag ibland tycker mig se en tendens att avfärda framgångsrika kvinnor med att ”hon verkar känna att hon ska vara så duktig, hon verkar ha något sorts duktig-flicka-syndrom”, medan en framgångsrik man får beundran istället för att bli synd-om-tyckt.

  Så ja, sammantaget tycker jag ofta det är problematiskt hur det pratas om duktig-flicka-syndrom, även fast jag förstår vad det är för verkligt problem man försöker belysa med uttrycket.

 2. Jag tycker alltid det bästa e när du skriver om aktuella saker som står i tidningarna, men från ett marxistiskt och feministiskt perspektiv. Det finns så många nyheter som filtreras genom borgerliga medier och en tar liksom till sig allt utan att tänka sig för.

 3. Bästa Fanny. Allt du skriver om normer. Hur du punkterar dessa myter för att tydliggöra att en vedertagen sanning endast är en norm och inte alls nån sanning. Sånt älskar jag att läsa! Tex heteronormen, monogamin, iden om romanik o kärlek osv. Du är så duktig på att blottlägga strukturer. Först när synliggörandet sker så reflekterar jag över hur väl cementerat normer är i de allra flesta personer. Tack för att du öppnar ögon!

 4. Utan att kräva att det borde göra det, verkligen inte, men jag skulle gärna läsa om exempel på hur ditt feministiska arbeite har skänkt omedelbar glädje och kreativ inspiration. Förutom att det säkert är härligt att träffa andra feminister och utbyta tankar.
  Själv är jag en periodare när det gäller feministiska bloggar och blir alltid deppig av läsningen (plus att jag inte gillar att vara arg).

 5. Utan att kräva att det borde göra det, verkligen inte, men jag skulle gärna läsa om exempel på hur ditt feministiska arbeite har skänkt omedelbar glädje och kreativ inspiration. Förutom att det säkert är härligt att träffa andra feminister och utbyta tankar.

 6. Skulle gärna läsa mer om hur du tycker en bör förhålla sig till sina egna privilegier som tex vit, cis, able, hetero, medelklass mm!

 7. *Om aktuella grejer – typ en nyhet i veckan men med din analys. (Asså as-mkt begärt men jag menar bara som ett exempel.)
  *Praktisk kommunism och feminism. Typ hur man kan skapa ett kommunistiskt samhälle i praktiken (hehe… känn ingen press) eller vad man kan ändra på konkret i vardagen så som läget är nu.
  * Är en Uppsala-sucker av stora mått så gärna mer inlägg utifrån stan och vad som sker där.
  *GÄRNA fler foton, tex vackra landskapsfoton!

 8. Tycker verkligen om när du bloggar om romantik, känslor, ätstörningar, relationer och monogami. Gärna mer marxism också!

 9. Jag skulle gärna vilja att du skriver mer om varför du väljer (jag har för mig att du skrivit det innan) att rösta på Fi i årets val istället för exempelvis kommunistiska partiet. Tänker att det är extra intressant att veta hur du tänker eftersom många (bland annat jag själv) inte har bestämt mig hur jag ska rösta ännu och behöver beakta mer intressanta argument från bra personer..

  Annars tycker jag alltid dina inlägg om relationer, bilism och feminism är bra 🙂

  Superfin tatuering!!

  1. Du kanske vill ha ett utförligare svar, men Fanny skrev tidigare att hon inte tror att kommunism går att genomföra på parlamentarisk väg, medan feminism åtminstone delvis är ”värt” att driva på parlamentarisk väg. Plus att F! kan vara en samordnande organisation för feminismen så att den totalt får mer genomslagskraft. OBS! min egen tolkning + sammanfattning av det jag läste för ganska längesen.

 10. Jag blir allra gladast av kritik av normativ livsföring, för det är revolutionärt och spännande med tanken på att lämna gamla paradigm bakom sig och hitta alternativ som överensstämmer med feminism och kommunism.

  För övrigt var det nog i samband med denna pärla som jag började återkomma dagligen: http://www.arsinoe.se/vita-krankta-man-flashback-politism-och-de-bekvama-positionen/

  Sedan, med all respekt för att du vet hur du vill blogga, men om inspirationen tryter så sänk tempot på posterna? Just nu är du jättegenerös, jag klagar inte, men jag skulle heller inte sluta läsa eller knorra om det var 1-2 inlägg färre per vecka, kommentarsfältet är ju också guld.

 11. Oh. Jag har tänkt på att det vore roligt att läsa om dina erfarenheter av att jobba inom tjej/kvinnojour. Vad gör ni där? Liksom mer konkret, praktiskt, vad innebär arbetet? Hur är det att börja inom en sådan organisation?

  Sen läser jag gärna om vad ni har för er på kursen du nu går.

  Och läser gärna reaktioner på feministisk litteratur etc du läser!

  Allt gott!! Lycka till med tentan!

 12. Afrofobi-rapporten! Den beskriver t ex hur svarta kvinnor får lägst avkastning i av sina studier och hur de översexualiseras! Kanske personliga texter om hur feminismen har bidragit till din självutveckling.

  Och: fin gaddning! 🙂

 13. Jag tycker det är intressant när du analyserar böcker och filmer, på det sättet som du gjorde med t.ex. SATC och Moulin Rouge.

  Jag lyssnar på en ljudbok nu av Elisas Palm, som heter Corpus Delicti och handlar om rättsläkaren Ella Andersson. Jag stör mig otroligt på den boken!! Tycker dock om mycket i den också, själva handlingen. Men det är hela tiden små detaljer, som retar gallfeber på mig… Som t.ex. den här konversationen mellan två bröder (en har haft ett förhållande med Ella), fick inte med hela samtalet men ungefär:

  A: Du förstår inte hur hemskt det är att leva med en kvinna som skärskådar allt. Inte skrattar åt dåliga skämt. Det enda jag vill säga är att jag trivs med Johanna. Man ska inte underskatta vikten av att känna sig behövd, *med ens allvarlig*. Johanna vill ha min hjälp med att skruva ihop en hylla, med att hitta videokanalen på tv. Ella tycks ju ha samma behov av mig som en fisk har av en cykel.

  B: Du inser att det inte finns många kvinnor av eElas kaliber eller hur? Ändå lämnar du henne för en bimbo.

  Blev så arg på dem bägge två. Dels den ena som tydligen endast kan leva med en kvinna som står i så stark beroendeställning till honom som möjligt. Och så den andre, som dömer ut kvinnan i stark beroendeställning som korkad bimbo.

  Det värsta av allt är att författaren verkar vilja få det att se ut som att han tycker att kvinnor är värda lika mycket som män. Men hela tiden avslöjar han sig själv

  Skulle önska en analys av den här boken, av dig. Eller en annan bok/film!

 14. Skulle uppskatta om du tog upp social fobi eller högkänslighet, om du har någon erfarenhet av det. Jag lider av båda och sedan mina ögon öppnades för detta samhällets sexism (blivit feminist, med andra ord) har jag liksom bara mått sämre och sämre. Man vill ju vara så medveten som möjligt, men desto mer medveten man blir, desto mer medveten blir man även om hur omedveten man är, vilket orsakar att man inte vågar öppna klaffen för att det alltid finns de som har tänkt ett steg längre åt samma eller ett annat håll och kommer med argument man inte kan bemöta. Det har utvecklats till att jag inte vågar ha någon åsikt längre. Dessutom är man känslig för yttre intryck och ens värld krossas varje gång någon en antyder att hen har sexistiska värderingar. Det blev vääääldigt luddigt nu, det vet jag, men det är inte lätt att förklara. Någon egen erfarenhet?

 15. Jag skulle jättegärna vilja ha ett samtal om vikt och övervikt och hur överviktiga kvinnor dubbelbestraffas!

 16. skulle gärna se ett politiskt inlägg om hälso- och sjukvård. hur tycker du att den bör se ut? vad ser du för problem med dagens hälso- och sjukvård? vad är din syn på dagens psykiatri i sverige? osv.

  ps. fantastisk tatuering!

 17. Fanny!! Min idol 🙂 kan du inte skriva om sexuellt tolkningsföreträde? Stötte nyss på den termen och skulle vara intresserad av din åsikt, vad det är, hur det funkar, hur man gör sig fri från det, praktiken osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *