Vad som helst är bättre än detta peppande.

Jag och FumikoFem kritiserade Katerina Janouch på twitter apropå detta varpå hon skrev:

Gillar att ni hetsar upp er. Go girls. Trevlig helg.

Efter detta och lång debatt så nådde vi visserligen fram till någon slags samförstånd så jag vill egentligen inte vara sådan, men jag gillar inte den där ”go girls” attityden. Ska förklara varför.

Herregud. Människan har alltså fått kritik, det besvarar hon med att tycka att det är bra att vi hetsar upp oss och skriver ”go girls” för att vi ska bli ”peppade” (får man anta). För mig var detta ingen argumentationsträning eller någon slags övning i att våga kritisera folk, det var en ärlig menad fråga och kritik som jag tycker förtjänar att bli bemött.

Om hon inte har lust att bemöta mig seriöst så tycker inte jag att det finns någon mening med att skriva sådär. För min blir det som att förneka att mina åsikter har något slags värde eller legitimitet. Hon tycker antagligen att det är ”bra” att jag har åsikter och ”hetsar upp mig” för det är bra att tjejer tar utrymme.

Att någon skulle skriva samma sak till två män som kritiserade en är inte realistiskt. Då skulle man antingen ha ignorerat det hela, blivit skitförbannad, tagit till sig eller försvarat sig mot kritiken sakligt.

Budskapet här är att vad mina åsikter består i inte spelar roll. Hon ville inte heller besvara dem från början, hon tyckte bara att det är bra att jag hade åsikter. Lite såhär kanske: ”gud vad gulligt, en ”ung tjej” som har en åsikt. Visserligen inte tillräckligt smart för att förtjäna ett bemötande men nog ska vi peppa henne lite, boosta hennes ego”. Alltså, tack men nej tack. Jag vill inte att mina åsikter ska reduceras till någon accessoar, jag vill bli bemött. Och om du inte gitter bemöta mig så vill jag hellre bli ignorerad eller utsatt för påhopp, vad som helst är bättre än detta peppande. För det som går att utläsa ur att någon peppar en när man kritiserar dem är följande: din kritik är så oviktig för mig att jag kan ”unna dig” den.

7 reaktioner till “Vad som helst är bättre än detta peppande.”

 1. Hon ansåg även att vi var ”moralkärringar” som ifrågasatte bilden på henne Twittersida.

  Sen verkar hon ha blockat mig för hon ansåg att JAG var okunstruktiv…Lulz… Ja, jag var spydig, som fan. Men personer som Janouch gör mig så jävla förbannad. Någon som hon kan feminism klara sig utan med tanke på hennes konstanta dubbla budskap och dubbelmoral. Blä.

 2. Angående ”Go girls” osv, uppenbart försök att förminska, den gamla goda härskartekniken.

  Sedan att någon skulle vara moralkärring, det är ett så lågt argument, som när folk säger att man kritiserar prostitution för att man skulle vara ”pryd”. Snacka om att missförstå med flit, att hävda att bilden skulle vara stötande eller något sådant.

 3. fumikofem, du gick över gränsen tycker jag. jag vet att det är lätt hänt, men det kan vara bra att försöka vara konstruktiv och framförallt saklig. Blev illa till mods när jag läste diskussionen. Inte trevligt.

  När det gäller sakfrågan håller jag med er men förstår även att det finns nyanser. Det är det som är så jävla svårt. För jag ser det som SJÄLVKLART att tjejer som vill ska få visa sig sexiga eller nakna OCH att det ska vara ok att vilja det samt att objektifiering inte alltid är av ondo samtidigt som jag gärna vill att individer tar lite jävla ansvar för samt förstår sin egen roll i upprätthållandet av de strukturer och normer vårt samhälle består av.

  1. Jo jag gick över gränsen. Jag var nästan på väg att be om ursäkt, men ilskan tog över hela tiden. Sen blockade hon mig så nu spelar det ingen roll längre. Jag hade kanske fått fram mitt budskap bättre hade jag inte blivit så spydig…

 4. typisk härskarteknik när man inte pallar bemöta kritik. jag har själv fått utstå den ett par gånger, det är så fruktansvärt frustrerande och förminskande och jag blir bara fly förbannad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *