Antifeministerna borde skaffa lite stil.

Vissa kommentarer en får alltså. Jag blir fascinerad över hur fruktansvärt dåliga vissa personer är på att provocera även när de går in stenhårt för det. Som denna kommentar jag fick på inlägget om högerfeminister:

samma korkade idiot som upprepar samma korkade floskler om patriarkatet. Fanny häng med lite, du är nog den ända idag som fortfarande tror på ett patriarkat. Och ja jag vet redan att du inte klarar av att argumentera för det…. fortfarande, så ta inte i så du skiter på dig nu.

Denna mening: ”du är nog den ända idag som fortfarande tror på ett patriarkat”. Alltså hhahahahaha. Okej. Jag har full förståelse för att det kan vara en härskarteknik att få någon att känna sig ensam och isolerad, men tror personen att jag på allvar ska ta intryck av att jag nog är den ”ända” som tror på patriarkatet?  Vore det så så har alla fejkfeminister gjort ett sjukt bra jobb genom att lura mig, och en tycker ju att det är en jävla apparat som satts igång till endast min ära. Nog för att jag kan ta mig själv på för stort allvar, men inte fan tror jag att hela det feministiska samhället är en stor fejk som icensatts bara för att lura mig.

En annan rolig hatkommentar kom här, på luckan och att umgås kvinnoseparatistiskt.

Tycker det är skitbra om tjejer umgås mindre med killar. Grymt skönt att slippa en massa tjattrande. Just att tjejer aldrig kan låta det vara tyst ett tag är skitjobbigt. Har tjejer inget självförtroende eller vad är det som gör att de jämnt måste tjattra om nått nytt när det blir tyst en stund.

Och man ba: okej, men umgås inte med tjejer då? Jag tvivlar på att du blir tvingad till det.

Alltså det är seriöst något jag verkligen undrar över. Alla män som föraktar kvinnor, varför umgås ni med kvinnor? Jag har för vana att undvika umgänge med människor jag föraktar i så hög utsträckning som möjligt.

En annan rolig respons fick jag på twitter. Jag hade skrivit något om jämställda förhållanden och en person ba: ”jag vill ah en kvinnlig kvinna som är undergiven och står vid spisen” (minns ej exakt citat, men andemeningen var denna) och en ba: ”men okej, lycka till?”. Alltså, män får väl vilja ha ojämställda förhållanden om de vill men jag kommer göra vad som står i min makt för att kvinnor ska inse sina intressen och inte vara ihop med sådana fullblodsidioter, och jag kommer aldrig någonsin att inleda ett förhållande med ett sånt jävla mähä, inte ens i hopp om att ”förändra” honom.

Det är klart det finns många män som vill ha en liten nickedocka som passar upp på dem, det är ju bekvämt som fan. Lösningen ligger i att kvinnor ska sluta ställa upp på denna skit. Dessa män måste sluta tro att det är dem jag vädjar till när jag skriver om jämställdhet i relationer. Jämställdheten hänger inte på att några manliga antifeminister blir övertygade, utan på att kvinnor i regel börjar ställa krav på ett värdigt liv.

Nå. Kontentan av detta inlägg är att antifeministtroll är brutalt dåliga på att provocera. Skärp er, fan.

12 reaktioner till “Antifeministerna borde skaffa lite stil.”

 1. Men Fanny, idén med anti-feministerna är liksom att de är sådär ”bondiga”. De kommer aldrig få någon politisk makt, låt oss skratta åt dem i stället!

  Det enda problematiska jag ser med detta är att de tillhör arbetarklassen, och att sådana kommentarer är ett resultat av klassamhället. De utgör inget hot, men kan användas som exempel för hur det går med borgare i styret.

  1. Nja, jag tror nog inte det är bara ett arbetarklassfenomen, men jag tror att hatet mot alla marginaliserade grupper ökar med ökad ojämlikhet. Dock att det finns en hel del antifeministiska tendenser hos borgerligheten generellt.

   1. Jag har träffat fruktansvärt många smygantifeminister under mina studieår på universitetet och de har kommit från mycket välbergade medelklasshem. Kan ju förtydliga att jag bara läst samhällsämnen med störst kvinnokvot, en tror ju att det ska finnas vettiga män på sådana ställen. Klart det finns vettiga män också, absolut inte så jag menade.

    1. Detta är även min erfarenhet. Det är kanske inte de som skriver ”hora” i mitt kommentarsfält, men nog finns det ett starkt stöd för dessa värderingar där.

   1. Tja, många SD:are är antifeminister också och många SD-troll ”trollar” och hatar på feminism på kvällstidningarnas kommentarsfällt med. Och det är trots allt väldigt många i SD som har låg utbildning och inkomst så helt out of line är det inte även om jag håller med Fanny om att det inte är enkom ett arbetarklassfenomen.

    Dock måste vi vara medvetna om att många ”kränkta vita män” där ute är arbetslösa, lågutbildade i någon förort och har trots sin vithet och att de är män inte jättemånga privilegier på grund av sitter längst ner på stegen på så många andra plan i livet.

    Vet dock inte hur man ska ta i problemet mer än att en politik som skapar ännu större klassklyftor knappast är bra i ekvationen och jag hoppas att svenska folket röstar annorlunda näste val.

    1. Intressanta tankar. Det jag menade var att SD nu har blivit en politisk makt att känna sig hotad av, SD har blivit nästan respektabla vilket verkade otänkbart för bara några år sedan, så även om de inte utgör något hot idag är det ingen garanti på att de aldrig kommer att göra det. Kastar man tillräckligt med skit fastnar något, och trollar man tillräckligt kommer man att få något på kroken.

     1. De utgör ju helt klart ett hot idag anser, jag eller de har snarare redan fått reella konsekvenser i form av ett mer främlingsfientligt samhälle.

    2. Viktigt att tänka intersektionalistiskt här. Klass är en minst lika viktig norm som kön. Strukturerna som trycker ner och underordnar arbetarklassen, och kanske då extra mycket den arbetslösa och lågutbildade arbetarklass i förorten och på landsbyggden, blir allt tydligare i dagens stockholms- och akademikerfokuserade medelklassamhälle. Det är ett politiskt misslyckande att klyftorna har fått öka så mycket och att den högutbildade medelklassen i storstäderna tillåtits förtrycka arbetarklassen på det sätt som skett under de senaste åren. Speciellt är det ett misslyckande för hela vänstern. Det var socialdemokraterna som påbörjade detta förtryck och borgarna har bara fortsatt på den inslagna vägen. Nu ser vi facit. Nu lämnar fler och fler ur den förtryckta arbetarklassen och bland de arbetslösa och lågutbildade de etablerade partierna och går till sd. När inte de etablerade partierna och när speciellt inte vänstern lyssnar på de förtryckta arbetarna så växer istället sd. Så går det tyvärr när man sparkar på de som ligger istället för att hjälpa dom och ge dom framtidshopp.

 2. Precis som många män måste sluta gå med på att de alltid förväntas ta första steget i förhållanden, eller alltid tjäna mest pengar, eller alltid vilja ha sex. Alla sitter i samma båt, men vi ser inte varandra för vi sitter på olika däck.

  1. Tkr verkligen att män är överordnade dock. Kvinnor har mer att vinna på att största patriarkatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *