Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Lönesänkarna.

IMG_20130216_165552

Såg nyss en dokumentär på Svt som heter lönesänkarna och handlar om de senaste trettio årens ekonomiska politik, som i mångt och mycket gått ut på att hålla tillbaks löneutvecklingen så att löntagarnas andel i förhållande till vinsterna minskar. Jag tycker att den är väl värd att se.

Jag ämnar göra ett inlägg om dokumentären senare med citat och egna reflektioner. Den som inte vill vänta till dess kan se den här.

3 kommentarer till Lönesänkarna.

  • Sofia skriver:

    Såg den igår av en händelse. Mycket intressant. Kul att den där finansmannen ba ”löntagarna tjänar tillräckligt, så att de klarar sig”. Vad gobben missade att ta i beräkning är de 20% av den arbetsföra befolkningen som är utan jobb. Det handlar heller inte om att folk ska tjäna mer och mer och mer, och öka sin standard (på bekostnad av miljön), utan att fördela jobben och frigöra arbetarna och ge dem chans att odla andra värden genom förkortad arbetstid.

  • Nea skriver:

    Väldigt intressant. Lärde mig mycket av att se den. Känner igen mig själv väldigt mycket i att man har tänkt att sänkta löner kanske leder till ökad sysselsättning, för att det är så många som påstår det och att man tänker att nationalekonomi är så komplext att man inte orkar sätta sig in i det. Men man har egentligen inte vetat vad konsekvenserna har varit och är av sänkta löner.

  • Elina Josefina skriver:

    Himla intressant att jag faktiskt lyckades ta in MER om ekonomi och samhälle av den här dokumentären än de 30 hp jag precis läst i nationalekonomi. Upplevde det så oerhört diffust och internt på många sätt att läsa det på universitetet. För att inte tala om onyanserat med stora brister på självkritik. Stort minus dock för dokumentären var att den enda kvinna som kom till tals var Annie Lööf. Kan heller inte minnas någon icke-vit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv