Och kvinnor är fortfarande mer våldsutsatta än män.

Precis som jag skrev så var ”nyheten” om att män också blir slagna i relationer en förvrängning av de forskningsresultat som fanns. Kvinnor är generellt betydligt mer våldsutsatta i nära relationer och det är såklart ingenting som förvånar någon som har minsta lilla insikt i hur patriarkatet fungerar.

Gudmundson skriver på SvD:s ledarsida att detta handlar om att genusforskare tystar ”debatten” när de blir sura och bekymrade över att deras resultat snedvrids. Det är såklart inte fråga om att något ovälkommet resultat har tystats ner utan om att det har hävdats att det finns ett resultatet som helt enkelt aldrig har funnits.

Det är ingen fråga om ”åsikter” eller ”debatt” utan en fråga om fakta, om hur det är. Det är helt enkelt som så att det aldrig har funnits någon rapport som har visat på att män är mer utsatt för våld än vad kvinnor är.

Gudmundson verkar dessutom ha ett mycket avslappnat förhållande till verkligheten då hen far med direkt osanning i sin ledartext. Till exempel påstår hen att NSG har skrivit ett pressmeddelande som de inte har skrivit.

Gudmundson tycker alltså det är att tysta debatten att påtala att det vore en schysst grej om media sket i att totalt snedvrida forskningsresultat. Jag tycker att Gudmundson är en starkt bidragande faktor till att problemet med mäns våld mot kvinnor inte tas på allvar och även i förlängningen till att det samhällssystem som gör att kvinnor dagligen utsätts för våld av män i deras närhet kvarstår. Gudmundson och SvD bidrar även på ett markant sätt till fördummandet av samhällsdebatten genom att ha ett så fruktansvärt avslappnat förhållande till sanningen och dessutom anklaga de som inte har det för att vilja ”tysta debatten”.

5 reaktioner till “Och kvinnor är fortfarande mer våldsutsatta än män.”

 1. Finns ju en hel drös med forskning på ämnet, vad snackar du om? 🙂

  Wikipedia om prevalens:

  Prevalence

  Determining how many instances of domestic violence actually involve male victims is highly difficult. Male domestic violence victims may be reluctant to get help for a number of reasons.[2] Some studies have shown that women who assaulted their male partners were more likely to avoid arrest even when the male victim contacts police.[3]

  Another study examined the differences in how male and female batterers were treated by the criminal justice system. The study concluded that female intimate violence perpetrators are frequently viewed by law enforcement and the criminal justice system as victims rather than the actual offenders of violence against men.[4] Other studies have also demonstrated a high degree of general acceptance of aggression against men by women.[5]

  ^ Straus, Murray A. (2006). ”Paper presented at conference on Trends in Intimate Violence Intervention”. New York University.

  ^ Robertson, K.; Murachver, T. (2009). ”Attitudes and Attributions Associated with Female and Male Partner Violence”. Journal of Applied Social Psychology 39 (7): 1481. doi:10.1111/j.1559-1816.2009.00492.x. edit

   1. Läs i länken ned om pressmeddelandet så kan du ju själv se att merparten av de män som uppger att de har varit utsatta för våld också själva brukat våld i relationen.Dessutom anser jag personligen om du läser själva studien och hur de har gjort sitt urval att denna siffra inte kan vara reppresentabel för resten av befolkningen. Dessutom är den inte statistisk säkerhetsställd.

    http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj//man-mer-utsatta-for-vald-i-relationen-an-kvinnor.cid1185940

 2. För min del skulle jag önska att fler forskare reagerade som Krantz när nyhetsmedier presenterade deras resultat på ett vilseledande sätt, t.ex. när det gäller epidemiologi.

 3. Jamen precis! Det vore jäkligt skönt om journalister kunde sluta ljuga ihop egna små tolkningar av vetenskapliga rapporter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *