Bloggutmaning. Ämne två – bortom penetrationsnormen.

Nästa ämne i min och Schmenus bloggutmaning är Bortom penetrationsnormen. Det är en ganska bra uppföljning på alla dessa inlägg om fittan, tycker jag.

Penetrationsnormen för mig handlar om att sex så ofta går ut på att kukar eller fingrar ska stickas in i olika hål. I mina ögon är detta ett väldigt patriarkalt sätt att se på sex, ett sätt som utgår ifrån mannens behov och njutning, från en manlig norm. Hur kan vi komma bortom denna? Hur skulle en sexualitet bortanför penetrationsnormen kunna se ut?

Jag kommer att skriva om mina svårigheter med att röra mig bortom penetrationsnormen och om könsrollerna som är förknippade med den.

Den som vill twittra om saken kan använda hashtaggen #femsexblogg.

18 reaktioner till “Bloggutmaning. Ämne två – bortom penetrationsnormen.”

  1. Hm. Spontant tänkt så förstår jag inte varför ’penetration’ (stimulering, skulle jag skriva) med fingrarna skulle vara patriarkalt sex. Även när jag har sex med tjejer så använder jag mina händer för att stimulera baksidan av klitoris (det som vissa kallar g-punkt). Det handlar ju verkligen inte om att simulera en penis utan är betydligt mer finstämt precisionsmässigt och fokuserar ju på HENNES njutning. Skulle en strap-on krävas av mig för att ligga med en tjej vore det ju ett patriarkalt uttryck, men att använda kroppen för att stimulera ett större/fler områden, det tycker jag inte är det. Eller hade du en annan vinkel?

  2. Jag bytte titel på min text till något en smula mer provocerande.
    ’Penetrationsnormen ger oss ett sämre sexliv’
    Det får du gärna byta, om du har tid. No stress.

    Kände att alla inlägg hade lite för likartade titlar, kunde själv inte vilka på vilka jag redan läst alla gånger.

    Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *