Frågestund för inspirationen. Frågor om politik och feminism mottages tacksamt!

Eftersom jag varit så sjukt oinspirerad på sista tiden så tänkte jag att det skulle vara på sin plats med frågestund, så jag har något att skriva om. Ställ gärna frågor om politik och feminism, sånt är alltid kul att svara på. Dessutom får jag en massa sådana frågor redan som det är men kommer mig aldrig för att svara på dem, så om du ställt en innan: ställ den igen.

Nu får ni ställa en massa spännande frågor så jag kan ge er spännande svar så att den här bloggen blir lite kvalitativ igen! Dumma frågor är också bra för då kan jag bli lite sur och få upp glöden igen.

17 reaktioner till “Frågestund för inspirationen. Frågor om politik och feminism mottages tacksamt!”

 1. Jag undrar hur du tänker kring din egen roll och aupair-rollen i stort ur ett feministiskt perspektiv?

  Jag undrar hur du tycker att man ska gå tillväga för att män ska ta 50% av föräldraledighet och vab? Är det något som bör hanteras på individ- eller strukturnivå?

  Jag undrar också vad du vill göra när din tid som aupair är över?

  Började läsa din blogg för någon månad sedan och gillar den skarpt! Keep up the good work!

 2. Hej!
  Kanske en lite skum fråga men hur går du till väga för att bilda dig en egen åsikt om ”något”?
  Läser du mycket och sedan reflekterar över det du läst?
  Jag försöker bilda mina egna åsikter men märker att jag alldeles för lätt nickar instämmande och tänker ”jaaaa! Hon har ju så himla rätt!” när jag läser dina inlägg. Det är sällan jag tar mig tid att verkligen reflektera och vrida och vända på det som personer jag ser upp till säger (exempelvis du).
  Hur gör du för att inte drunkna i all information och i alla andras åsikter?????

 3. 1 Först en skumfråga, Har du gett blod någon gång? 🙂
  2 Hur är du med din familj då det gäller genus och feminism? Frågar de dig? Ett problem med min familj är att om jag tar upp genus eller feminism när vi ser på tv eller gör något annat vardagligt, så skriker de alltid att jag ska vara tyst. För de orkar helt enkelt inte höra? Är det här något du mött hos din familj?
  3 Hur tänker du kring kött? Har du någon gång övervägt en vegetarisk kost? Eller du kanske är det utan att jag vet det? 🙂 Alltså vegetarian.

 4. har du några bra boktips om feminism osv? typ lite nybörjarlitteratur, kanske.
  skulle nog kalla mig feminist, men behöver läsa på lite känner jag 😀

 5. Vad tycker du om feminiseringen av arbete? Vad tycker om de olika feministiska diskussionerna om det repproduktiva arbetet? Vad tycker du om arbetskritik? (Avskaffa jobb, post-arbete osv)

 6. Den generella uppfattningen jag kan få och tolka utifrån vårt samhälles nuvarande struktur är att feminism- och genusfrågor fått större utymme och vikt både i media och även i politik.
  Jag vet inte om du håller med om detta, men vad jag undrar är vad du anser har kommit i skymundan i feministiska diskussioner i mediala och politiska sammanhang?

  Själv tänker jag att det talas ganska sporadiskt om jämställdhet och feminism bland äldre. Vad tror du?

  Hoppas jag inte uttryckte mig för rörigt nu.

 7. har du några bra tips på hur man ska göra om man vill blir mer politiskt insatt eller engagerad, så att säga? om man vill bilda sig en bättre uppfattning om politik etc men inte riktigt vet var man ska börja, alltså.

 8. Jag undrar lite kring ifall du kanske kan ge något tips om hur man kan tänka för att undvika bristande självförtroende i sängen! Alltså inte om ens prestation just när det gäller att sexa utan mer hur en överkommer tankar kring att vara för tjock/hårig/inte leva upp till förväntningar rent utseendemässigt? Kanske inte riktigt är något du kan svara på men du skriver rätt mycket om sex och individualitet kring sex så du kanske kan ge något råd kring hur du själv gör om du hamnar i en sån situation att du känner att du ”inte duger”?
  Ett exempel jag har är att jag tex mår lite dåligt av att bli omhållen för att jag tänker att personen som håller om mig kommer tycka att det är äckligt att jag har en ganska ”fläskig” (i brist på bättre uttryck) mage.

 9. Jag undrar hur du gick från att vara nyliberal till frihetlig socialist (som jag förstått det som att du är)? Var det något speciellt tillfälle eller något som kom successivt? Hur ser din människosyn ut och vad har den för koppling till socialism? Vad ser du för brister i din ideologi? Det här blev en väldigt lång fråga men hoppas du förstår hur jag menar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *