Men låt henne?

Kissie har skrivit värsta inlägget om hur dåligt hon mår. Jag älskar när hon gör det, det är som att få en fin liten inblick i hennes (riktiga)  liv liksom, få bloggerskor är så snåla med det som Kissie.

Och nu har hon skrivit om sina operationer, och jag måste ba säga: fan vad rätt hon har!

Jag är inte för smal, jag bantar för jag vill inte för någon har sagt åt mig. Näsan har jag haft komplex sen jag var liten, därför fixade jag den nu. För jag har pengar, inte för någon kommenterade någon negativ. Hade jag velat hade jag lagt ut en bild på alla bloggläsare som jag tycker är fula och pekat ut era fel. Men nu gör jag inte det…

…Dock är andlendingen nu till att jag har knäckts, lite, mindre, en smula (så pass mycket så jag inte bloggar mer för ikväll) är allt snack om det jag gör med mig själv. Det rör mig, ingen annan. Tyckte ni jag såg snyggare ut förut? Fine tyck det, jag håller inte med. Har ni något negativt att säga säg ingenting alls eftersom jag har inte frågat er om vad eran personliga åsikt om mina ingrepp.

Jag har också svårt att begripa moralpaniken kring Kissies operationer. Om det är så att hon har så dålig självkänsla som alla skriver, låt henne då? Hon borde ju verkligen få bestämma över sig egen kropp, kan jag tycka. Dessutom försöker hon ju verkligen inte pracka på det på någon annan, hon opererar sig men det är ju inte ett ideal hon verkar tycka att andra ska leva upp till. Hon brukar knappast tjata om att andra har små bröst, t.ex.

För det första hatar jag folk som måste påpeka hur jävla osäkra vissa personer är (läs här för kloka tankar om det). Man ba: men om det är så, kan det inte få vara så? Måste du göra det värre genom att snacka om det. Dessutom så är det bara en mer accepterad av det gamla hederliga retoriska greppet förminskning, alltså att klappa nån på huvudet och tycka ”synd om” eller ”lilla gumman” och därigenom underminera den personens alla åsikter. Det är inte att visa sig mogen eller ”stark”, det är bara att använda sig av världens äldsta härskarteknik.

För det andra så tycker jag att det är så löjligt av folk att anklaga Kissie för att vara utseendefixerad i samma andetag som de börjar orera om hur ful hon är efter sina operationer. De flesta är utseendefixerade men vi har alla olika ideal, vissa ideal är ”finare” än andra ideal, och Slitz-ideal är tydligen lite extra tacky. Men det handlar ju bara om elitism, om att vissa människor gör anspråk på att ha den ”rätta” smaken, medan vissa andra har ”fel” smak. Och människorna med fel smak är tydligen mer utseendefixerade än andra.

Så jag tycker Kissie ska stå på sig och göra hur många operationer hon vill.

3 reaktioner till “Men låt henne?”

  1. Kissie må verka som en osympatisk person, men det rättfärdigar inte det folk skriver till henne och om henne. Jag tycker det är jättesorgligt att de håller på så där, och du har helt rätt i att vissa ideal är mer tacky och att de med ”fel” smak anses mer utseendefixerade. Skevt. Dessutom tycker jag att de som verkar vara mest utseendefixerande är ändå de som ska hålla på och kommentera hela tiden, tex. Kissies operationer. De som säger hur osäkra ”silikonbrudar” måste vara, hur fult det är med ”stora hårda bröst” (hahaha, de kan inte ha träffat på många opererade tuttar =P ) och hur sorgligt det är. De tycker jag är mest utseendefixerande.

    Extra bisarrt blir det när vissa av dem samtidigt propagerar för att tjejer måste läras bättre självkänsla och säger att de vill hjälpa andra tjejer. Jaha, men hur hjälper det att klanka ner på ett ideal eller de som opererar sig? =S Fattar inte alls hur de tänker där. De kanske skriver om hur snyggt kurvor är, men i samma inlägg eller något inlägg senare hackar de ner på tjejer med raka figurer och synliga revben. Sen är det ju lite skevt att tro att de personer som opererat sig pga. extremt dålig självkänsla kommer att må bättre av deras ”välmenade” kritik om att det är fult, onaturligt & därmed dåligt, sorgligt, att ”naturliga” kroppar är snyggare osv.

    1. ”Sen är det ju lite skevt att tro att de personer som opererat sig pga. extremt dålig självkänsla kommer att må bättre av deras ”välmenade” kritik om att det är fult, onaturligt & därmed dåligt, sorgligt, att ”naturliga” kroppar är snyggare osv.”
      Kan inte göra annat än hålla med. Tyvärr så botar inte operationer en dålig självkänsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *