Är det bara jag som ser att Fredrik är en ulv i fårakläder?

Varför detta hat mot Mona Sahlin, hela tiden. Jag fattar verkligen inte varför folk ogillar henne så jävla mycket. Alltid när jag snackar med någon som tycker att hon är keff så finns det liksom inget jäva anledning till det, det handlar bara om deras ”intryck”. Det är så himla lustigt att folk kan ha en så skarp åsikt utan att ens ha sett henne i debatt.

I mina ögon är hon otroligt mycket mer sympatisk än Göran Persson. Det känns som om hon tar saker på allvar, som om hon lyssnar. Och nej, hon är inte så jävla auktoritär, men det är väl bra? Det är väl bra med en ledare som inte bara kör sitt eget race och tvingar ministrar att göra pudlar stup i kvarten, utan som lyssnar, skiter i att hänga ut folk och tar smällar själv också. Mona Sahlin har fått ta extremt många smällar under sin tid som politiker, vilket visserligen beror på att hon agerat fel, men att hon fortfarande står där och vill vara med, vill leda sitt parti, det tyder fan på ett helhjärtat engagemang. Vilken människa med självbevarelsedrift skulle annars står där, om inte för att hon verkligen brann för det hon gör?

När jag kollade valvakan i förrgår så såg jag hennes tal efter valet och jag tyckte fan det var bra. Hon var så jävla ärlig med att socialdemokraterna hade gjort ett katastrofval, att de måste bättra sig. Jag gillar att hon inte vill ge upp nu trots alla massiva protester mot henne, utan att hon vill fortsätta som ledare och försöka ta S ur detta. Jag fattar inte att hon fortfarande står upp efter den massiv mobbing hon blivit utsatt för men jag beundrar henne verkligen för det. Hon verkar verkligen tro på socialdemokraterna som parti, hon verkar brinna för politiken.

Men framförallt verkar hon vara ärlig. Hon är en vanlig människa med brister som andra, men hon verkar säga vad hon tycker. Detta till skillnad från Fredrik Reinfeldt som alla älskar men som bara ger intrycket av att vara en väldigt skicklig men falsk retoriker. Och jag undrar: är det bara jag som ser det? Är det bara jag som ser att Fredrik Reinfeldt är en ulv i fårakläder, en läskig gubbe som bara väntar på att få äta upp dina barn.

Skulle du låta den här mannen ta hand om din sjuka mormor?

7 reaktioner till “Är det bara jag som ser att Fredrik är en ulv i fårakläder?”

 1. Hahaha! haha! Det är sant faktiskt, det om Reinfeldt. Man kan helt enkelt inte vara så kolugn, kylig och saklig i alla situationer, något är fan fel

 2. Herrejävlar Fanny.
  (Gör en paus för att fortsätta)
  Det är min personliga övertygelse att man inte ska lita på människor utan synliga brister. Gillar what you see is what you get. Mona Sahlins tobleroneaffär är härlig, det gör henne mänsklig. Hon är slarvig, tankspridd, disträ. Det är brister jag kan acceptera.
  Men vad gömmer prydliga VD-klädde Reinfeldt under ytan?
  Eftersom jag är uppväxt i den sämre sortens kvarter & sett en hel del sjuka grejer misstänker jag det värsta. Har vi tur lekar han & Filippa s&m-lekar. Har vi otur åker han på ”affärsresor” till Thailand & köper småpojkar.

  Läskigare än Reinfeldt är faktiskt Obama. Han är en sjukt skicklig talare (dyker alltid upp en röd flagga när någon är lite FÖR bra talare) och saknar helt brister. Med tanke på att amerikanerna tycker om att gräva riktigt djupt är det oroväckande att de inte hittat NÅGONTING. Det betyder att han döljer något mycket värre än Bush’s marijuana & cheerleading eller Clintons böjelse för unga praktikanter.

  1. Han har faktiskt rökt crack! Så en brist har han.

   Jag litar nog mer på Obama än Fredrik. Och framförallt är Obama verkligen det bästa av två dåliga, vilket man inte kan säga om Fredrik.

 3. Jag satt och störtlipade som fan när Mona höll sitt förlusttal. Hon blev ännu mer av en idol när hon inte tyckte att hon behövde mer smink bara för att sitta och snacka hos Luuk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *