Höstplaner och bloggämnen.

003Sitter här och försöker ”planera mitt liv” och försöker få det att gå ihop med studier på 150 %, tjejjoursengagemang och en kommande kvinnojoursutbildning jag ska gå, som förhoppningsvis kommer leda till att jag engagerar mig även i den. Tycker att det är tråkigt att inte ha så mycket tid för att skriva som jag skulle önska.

Har funderat lite på den här bloggen i största allmänhet och undrar främst om ni vill se mer inlägg om kommunism/vänster. Skriver ju om sådant då och då men det brukar inte ge lika mycket respons som inlägg om feminism. Så jag undrar väl typ om det känns värt och uppskattas?

22 reaktioner till “Höstplaner och bloggämnen.”

 1. Skulle gärna läsa fler inlägg om kommunism/vänster och vill gärna veta hur du ser på anarkism/syndikalism! Du skriver på ett himla bra sätt om i princip allt och följer din blogg slaviskt, tack!

  1. Ja! Instämmer, vet inte heller någon annan som skriver om det och du har fått mig att tänka på ett helt nytt sätt kring kommunism. Så väldigt gärna mer av det!

 2. Jag tycker faktiskt att du har en rätt bra mix nu. Jag började följa din blogg pga dina feministiska texter men inget förtryck existerar i ett vakum vilket gör att ifall man vill granska hur förtryck interagerar eller granska förtryck som inte adresseras av feminismen så fyller ju definitivt dina texter om kommunism en funktion.

 3. Utan dig skulle jag nog inte ha så stor förmåga att resonera om politik alls. Jag var nog alltid vänster men skulle inte upptäckt det om det inte vore för din blogg. Feminismen och politik hänger ihop för mig. Tycker du ska skriva om vad som faller dig in. Det är analysförmåga på alla sorters ämnen vitt och brett som jag gillar, och inte ämnena i sig.

  1. Håller med! Kampen mot patriarkatet och kapitalismen hänger ihop! De går inte att skilja åt och jag tycker verkligen du har så sjukt bra tankar om dom båda!! Skriv jättegärna mer om komunism, det är dom inläggen som iaf ger mig mest nya tankar eftersom jag redan håller med dig i det mesta du skriver om ren feminism… skulle gråta om du la ner! Går in här flera gånger per dag och läser allt och tänker på allt även om jag ej kommentera r särskilt mycket!

 4. Tycker ofta att dina feministiska texter är mer lättillgängliga och att en därför ”vågar” kommentera mer och ge sig in i diskussioner. Samtidigt är vänster/kommunist-inläggen väldigt värdefulla och utbildande för mig, men jag läser det mer som en bok om du förstår, medan de feministiska texterna känns som ett samtal. Så ja, gärna mer kommunism/vänster, typ 50/50?

 5. jag vill läsa mer om kommunism och om postpatriarkala kommunistiska utopier och om antirasism och om hur vidriga liberaler är och hur vidrigt det kapitalistiska samhället är, tack (hehe)

  1. Ja, och apropå detta har jag ett förslag, eller kanske mer en önskan: gör en typ ”liberalism/nyliberalism är skit” – kategori, liksom Kommunism-kategori. Den kan ju heta något annat men alltså ett ställe där du samlar dina bästa både gamla och nya texter mot liberalismens utbredning i samhället. Din blogg verkar fungera mycket som en bank för många, och att indexera är därför bra.

 6. Alltså jag som är borgare tycker att det är rätt intressant att få lyssna på hur kommunister tänker och resonerar så för min del får du väldigt gärna skriva mer om sådant. Tycker även att det är rätt fattigt med kommunistiska bloggar som samtidigt har ett feministiskt perspektiv medan rena feministiska bloggar finns det en hel del av.

 7. Hade jag tvingats välja så är det feminismtexterna jag tycker ger mig mest. När du hämningslöst följer den tråd du drar i även när den leder rakt in i de mest heliga företeelser som till exempel äktenskapet och kärleken, då är du genial.

  Kommunisttexterna… svårare. Jag kan inte säga emot dig i mycket av din kritik av kapitalismen, men jag kan inte läsa ut något trovärdigt alternativ. Hur hemsk kapitalismen än är så förblir jag övertygad om att alternativen i de former du och andra beskriver dem skulle leda till ännu värre saker som svält, krig eller förtryck. Måhända rättvisare i teorin men mycket sämre i praktiken.

  Men det är klart, jag vet ingen annan som beskriver kommunismen bättre (letar kanske inte ihjäl mig efter alternativ men ändå) så kanske är det just eftersom detta är ett ”svårare” ämne som det är där du skall fortsätta att vända och vrida på visioner, lösningar och metoder.

  Mitt internet skulle bli tommare utan dig, det är i vilket fall som helst helt klart.

 8. Ja, skriv jättegärna mer om kommunism! Vet typ ingen annan som gör det, och dina texter om det är så jävla värda!

 9. Det skulle vara intressant att t.ex. läsa texter om din syn på köns och klassförtryck i kombination. Annars läser jag även mer om kommunism i allmänhet också.

 10. Din blogg är superbra som den är men för mig får du gärna skriva ännu mer om kommunism och politik om du har lust till det.

 11. Jag uppskattar nog de inläggen mindre för att jag inte förstår dem lika väl som inläggen om feminism. Men ju mer du skriver om det, ju mer förstår jag, så för min del får du gärna skriva mer. Fast inläggen om feminism är nog de jag uppskattar mest.

 12. Jag tycker om dina kommunism-/vänsterpolitiska inlägg, så snälla sluta inte med dem! Det är lätt att hitta feministiska bloggar, men jag vet inte så många som skriver om kommunism/vänster. Det behövs verkligen någon som du, som riktar skarp kritik mot kapitalismen.

 13. Jag tycker väldigt mycket om den blandning som du har idag. Jag har röstat på Alliansen tidigare men har under det senaste året kommit fram till att jag är otroligt besviken och trött på högerpolitiken – solidaritet har alltid varit viktigt för mig men av någon anledning lade jag större vikt vid högerns prat om personligt ansvar (som jag absolut tror på men numera är det väldigt tydligt för mig att jag och Alliansen inte menar samma sak med det uttrycket!).

  Sen jag hittade din blogg för några månader sen så har det varit väldigt givande att få läsa dina inlägg om kommunism och kapitalism – det har hjälpt mig rätt mycket i mina egna funderingar inför valet nästa år även om jag inte kommenterar särskilt ofta på de texterna. Så jag ser jättegärna att du fortsätter skriva om politik.

  Jag _älskar_ dock dina texter om feminism! De ger mig så fruktansvärt mycket, både när du skriver om saker som jag själv tänkt på – för du formulerar tankarna så himla bra – och självfallet när du tar upp saker som jag inte ens tänkt på.

 14. Jag har märkt av samma sak och måste tyvärr erkänna att jag påverkas av detta när jag väljer vad jag ska skriva om. Jag tycker att det är jätteviktigt att du fortsätter att skriva om systemkritik och kommunism parallellt med det feministiska. Dels för min egen skull men också för att jag tror att det kan påverka många av de feministiska läsare du har – att få dem att se sambanden och strukturerna även utanför genusdelen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *